Kleurrijke stamppot met raapstelen met zoete aardappel en chipolata
4,2
747 kcal
330 g groente
Vandaag op het menu een kleurrijke stamppot met raapstelen en zoete aardappel. Raapstelen, in de volksmond ook wel 'kelen' genoemd is het jong geoogste blad van de Chinese kool. Afhankelijk van het type wordt het hele plantje met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden. De lichtgroene blaadjes hebben een knapperige steel en licht-pittige smaak. Hoe verser, hoe lekkerder!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
- 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: de Eerste
- 3 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Varkenschipolata worstjes Herkomst: Future Food Group
- 1 bosje Raapstelen Herkomst: Aurora
- 2 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
- Was of schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Doe in een kom en hussel olie, (chili)peper en zout erdoor. Spreid uit over de bakplaat en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de zoete aardappel gaar is en bruin kleurt. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was (of schil) de aardappels, snijd klein en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang het kookvocht op.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de chipolata worstjes en ui bruin op een hoog vuur. Blus af met een scheutje water en laat afgedekt nog 5-10 minuten garen.
- Stamp de aardappels met wat kookvocht (of warme melk) tot een smeuïge puree. Schep de raapstelen erdoor en garneer met de geroosterde zoete aardappel. Heerlijk met de chipolata worstjes en gebakken uien.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de zoete aardappel in een bakpan of kook met de gewone aardappels mee. Ook erg lekker met pittige mosterd.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 162%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq -67%
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Seizoen, 9 maanden, Glutenvrij, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie747 kcal
Koolhydraten98 g
Suiker19 g
Vet24 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit28 g
Vezels13 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Varken