Quinoasalade met ingelegde chioggia bietjes hazelnoten en kikkererwtencroutons

670 kcal
270 g groente

Vandaag een quinoasalade met ingelegde bietjes op het menu. Bij het inmaken worden groenten overgoten met een heet mengsel van water en azijn (en vaak ook iets zoets zoals suiker of honing) en vervolgens afgedekt opzij gezet. Dit geeft de groenten een heerlijke fris-zure smaak.

Quinoasalade met ingelegde chioggia bietjes

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Chioggia bietjes Herkomst: de Lepelaar
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 2 tl Citroen-kerriepoeder
  • 150 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
  • 0.5 st Groene eikenbladsla Herkomst: de Eerste
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
Zelf toevoegen
  • 4 el Azijn
  • 2 tl Honing
  • 1 tl Mosterd
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de bietjes en snijd ze met behulp van een mandoline, kaasschaaf of een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes of staafjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen. Leg alles in een kom. Verwarm water, azijn (3:1) en honing in een steelpan en schenk het heet over de bietjes en ui. Zet afgedekt opzij en laat de smaken intrekken. Giet daarna het vocht weg, of gebruik een deel voor de dressing.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant in 15-20 minuten. Breng ze op smaak met citroenkerriepoeder, zout en (chili)peper.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de quinoa onder de kraan en kook in 8-10 minuten gaar. Giet het vocht af en zet afgedekt opzij.
  4. Was de sla, laat goed uitlekken en scheur of snijd klein. Hak de hazelnoten grof. Maak een vinaigrette van de mosterd, olijfolie, azijn, zout en peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Klop alles goed door elkaar.
  5. Meng de quinoa met de ingelegde bietenplakjes, ui, sla en hazelnoten. Druppel de vinaigrette erover en garneer met de krokante kikkererwtencroutons.
TIP
Eet je liever een warme maaltijd? Rooster de bietenplakjes in de oven.
4,0
Gemiddelde van 25 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -45%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 73%
co2-reduction-score
CO2 eq -82%
water-reduction-score
Water -12%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieGlutenvrijVeganAfvallenLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie670 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker15 g
Vet31 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit23 g
Vezels16 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Koriander
Noten
Mosterd
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten