Quiche met broccoli en wortel

740 kcal
0 g groente

Quiche komt oorspronkelijk uit de Franse regio Lotharingen. Eigenlijk is quiche de Franse naam voor het originele Duitse woord 'kuchen', wat koek/taart betekent. Met dit gerecht kun je eindeloos variëren. Je kunt bijna elke groente toevoegen, voor ieder wat wils dus!

Quiche

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 2 tl Paprikapoeder Herkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 3 st Eieren Herkomst: bio meerwaarde
  • 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 tl Mosterd
  • 1 ml Yoghurt
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd een rondje ter grootte van het bakblik uit het bladerdeeg. Bekleed daarmee de bodem van het bakblik. Gebruik het overige bladerdeeg voor het bekleden van de randen.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was (of schil) de wortels en snijd in blokjes. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes.
  3. Verwarm bakolie in een koekenpan. Bak de ui, knoflook, wortels en broccoli voor 10 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Kluts intussen de eieren, mosterd en yoghurt in een ruime kom. Haal de groenten van het vuur en meng met de eieren.
  5. Giet alles in het bakblik. Was de tomaat, snijd in dunne plakjes en leg de plakjes erbovenop. Bak de quiche circa 20 minuten onderin in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.
TIP
Lekker met verschillende soorten kaas.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -45%
water-reduction-score
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVegetarischGezinSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie740 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker12 g
Vet29 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit33 g
Vezels15 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Lactose
Ei
Melk
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten