Provencaalse balletjes in roomsaus met gekleurde bieten, spruitjes en aardappeltjes

765 kcal
300 g groente

Onze bieten zijn geteeld op een klei-rijke en luchtige bodem. De gele biet heeft een wat zoetere smaak dan de rode en de rood- wit gestreepte chiogga biet. Onze bietjes hebben een Demeter keurmerk. Ze worden geleverd door biologisch-dynamische boeren gaan die nóg een stapje verder gaan dan biologische boeren.

Provencaalse balletjes in roomsaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Bio Babies Herkomst: Eerste
  • 200 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
  • 200 g Gele bietjes Herkomst: lepelaar
  • 200 g Chioggia bietjes Herkomst: de Lepelaar
  • 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 200 g Provençaalse balletjes Herkomst: Soto
  • 70 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappeltjes, snijd kleiner en kook in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat even uitdampen.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Maak de spruitjes schoon en snijd eventueel doormidden. Schil de bietjes, snijd in kleine dobbelsteentjes en kook samen met de spruitjes afgedekt in 12-15 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  3. Pel de sjalot en snijd in partjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de sjalot met de Provençaalse balletjes rondom lichtbruin gedurende 5 minuten. Schep de crème fraîche en de mosterd erbij (en eventueel een scheutje kookvocht) en verwarm mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de gekookte krieltjes met de groenten en de balletjes in roomsaus.
TIP
Het is ook lekker de groenten te wokken of te roosteren in de oven. En de aardappeltjes kun je natuurlijk ook krokant bakken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -76%
water-reduction-score
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinSeizoenVariatieVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie765 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit19 g
Vezels22 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Mosterd
Lactose
Sojabonen
Gluten
Tarwe
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten