Prei stamppot met rookworst en champignons
3,8
799 kcal
270 g groente
Vandaag een overheerlijke prei stamppot met rookworst. Prei behoort tot dezelfde familie als de ui en knoflook. Doordat er verschillende prei soorten bestaan, is het altijd van eigen bodem te verkrijgen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 200 g Fijne rookworst Herkomst: St. Hendrick
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 250 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 2 tl Mosterd
- 2 el Bakolie (of boter)
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar.
- Verwarm intussen de rookworst (in de verpakking) in een pan met heet, maar niet kokend water.
- Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de prei en champignons bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet het water van de aardappels af. Voeg een klontje boter toe en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Schep een deel van de prei en champignons erdoor, breng op smaak met een beetje mosterd. Serveer de stamppot met de rookworst en de overgebleven prei en champignons.
TIP
De stamppot wordt extra smeuïg met wat warme melk.3,8
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 114%
Vitaliteit + 31%
CO2 eq -42%
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Glutenvrij, Gezin, Variatie, Eiwitrijk, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie799 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker9 g
Vet45 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit28 g
Vezels12 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Varken
Mosterd


