Portabella met boerenkool en koolraapfrietjes ! Weinig koolhydraten

517 kcal
430 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Koolraap is een echte wintergroente en groeit onder de grond, wat uitzonderlijk is voor kolen. Koolraap is heel geschikt om te koken, stoven, frituren of in een puree. Vandaag maken we er heerlijke ovenfrieten van.

Portabella met boerenkool en koolraapfrietjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Koolraap Herkomst: Smits van Oijen
  • 2 st Portabella Herkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 300 g Boerenkool Herkomst: Verybio
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 70 g Gesneden pancetta Herkomst: Fumagalli
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de koolraap, snijd in plakken en dan in dunne frieten. Doe alles in een kom, besprenkel met olie en spreid uit over de bakplaat. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper en bak de koolraapfrieten 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Verwijder het steeltje van de portabella. Leg de hoedjes met de platte kant naar onderen in een ovenschaal, bestrijk met olie en bak 5 minuten mee met de koolraapfrieten in de oven.
  4. Pel en snipper de ui. Was de boerenkool grondig, verwijder eventueel de harde nerven en snijd fijn (bijvoorbeeld in de keukenmachine). Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
  5. Snijd de pancetta in reepjes en bak in een ruime bakpan krokant. Schep uit de pan en bak in het bakvet de ui en kikkererwten 2 minuten op een hoog vuur. Doe de boerenkool erbij en roerbak 5-8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de portabella uit de oven en schep zoveel mogelijk van de pancetta erop. De overgebleven pancetta roer je door het boerenkoolmengsel. Serveer de boerenkool op de borden en leg de gevulde portabella erop. Erg lekker met de koolraapfrieten.
TIP
Je kunt een deel van de boerenkool ook in de oven meebakken tot krokante boerenkool chips.
4,0
Gemiddelde van 2 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente + 241%
vita-score
Vitaliteit + 13%
co2-reduction-score
CO2 eq -67%
water-reduction-score
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie517 kcal
Koolhydraten28 g
Suiker7 g
Vet38 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit21 g
Vezels11 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Varken
Peulvruchten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten