Pompoenrisotto met veldsla en een souka burger
Nog geen reviews
680 kcal
350 g groente
Vandaag serveren we een heerlijke pompoenrisotto met veldsla en een soukaburger. Wist je dat pompoen familie is van de komkommer en de meloen? De butternut pompoen ofwel fles pompoen heeft de vorm van een fles en een licht nootachtige, zoete smaak. De schil van de butternut pompoen, of butternut squash zoals hij in het Engels wordt genoemd, is eetbaar en hoef je dus niet te schillen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 3 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflook Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 130 g Risotto Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Butternut pompoen Herkomst: Biobrothers
- 2 st Souka burger Herkomst: la vie est belle
- 1 g Veldsla Herkomst: Be-Leaf
- 1 st Pompoen, oranje Herkomst: overesch
- 500 ml Groentebouillon
- 1 el Boter (of olie)
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel de risotto in en zeef onder de kraan en laat goed uitlekken.
- Verwarm boter (of olie) in een braadpan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak de risotto 1 minuut mee. Schenk de bouillon in de pan totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
- Was de pompoen (schillen hoeft niet), halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in kleine stukken, voeg toe aan de risotto en kook 10-15 minuten mee.
- Verhit intussen olie in een bakpan en bak de souka burgers 5-10 minuten op een laag vuur.
- Was de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Meng de veldsla de laatste minuut door de pompoenrisotto en breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met de souka burger.
TIP
Zet de risotto nog even afgedekt opzij, zodat deze verder kan garen. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 178%
Vitaliteit + 30%
CO2 eq -52%
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie680 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker3 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit14 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Melk
Gluten
Tarwe
Ei
Sesamzaad
Selderij
Lactose


