Pompoen ringen met quinoa granaatappel en verse munt

628 kcal
300 g groente

Een granaatappel is niet alleen een pareltje voor het oog, maar smaakt ook nog eens heerlijk! De pitten smaken fris en zoetzuur en je kunt er alle kanten mee op. De makkelijkste manier om pitjes eruit te krijgen, is om de granaatappel te halveren met een scherp mes en vervolgens met een houten lepel op de achterkant van de schil te kloppen.

Pompoen ringen met quinoa

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Pompoen, butternut Herkomst: Biobrothers
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 2 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 150 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
  • 0.5 st Granaatappel Herkomst: Solid
  • 5 g Verse munt Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de pompoen, snijd dunne plakken in de breedte van de onderste bolle helft en verwijder de zaden. Snijd de rest van de pompoen in kleine blokjes (schillen hoeft niet). Laat de kikkererwten goed uitlekken.
  2. Doe kikkererwten en pompoen blokjes in een kom, besprenkel met olie, pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper. Leg de pompoen ringen op de bakplaat met ernaast de pompoen blokjes en kikkererwten en bak 25-30 minuten in de hete oven. Zet de laatste minuten de ovengrillstand aan.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook 10 minuten op een laag vuur. Giet daarna af en zet afgedekt opzij.
  4. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Snijd de verse munt heel klein. Meng de geroosterde pompoen blokjes, kikkererwten, granaatappelpitjes, munt en quinoa door elkaar. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, citroensap, zout en peper.
  5. Hak de hazelnoten grof. Schep het quinoa mengsel in de pompoen ringen en strooi de hazelnoten erover.
TIP
Heb je geen tijd of zin om de pompoen in ringen te snijden dan kun je natuurlijk ook alles in blokjes snijden. Je kunt de granaatappel ook uitpersen net als een sinaasappel en het gezeefde sap drinken.
4,7
Gemiddelde van 10 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -44%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 76%
co2-reduction-score
CO2 eq -83%
water-reduction-score
Water + 20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij9 maandenGlutenvrijVeganGezinVegetarischVariatieAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie628 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker14 g
Vet31 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels15 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten