PAKKET - Pompoen-kokossoep met krokante salieblaadjes en een topping van linzen
Nog geen reviews
465 kcal
225 g groente
Met dit pakket maak je snel een lekkere, gezonde groentesoep. De ingrediënten voor deze soep zijn biologisch.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st Oranje pompoen
- 2 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Fairtrade Original
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 180 g Linzen Herkomst: Machandel
- 5 g Salie Herkomst: Herbio
- 400 ml Groentebouillon
- 1 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd in kleine stukken. Kook de pompoen in de bouillon in 15-20 minuten gaar. Schil de kurkuma en rasp boven de pan (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Pureer met de helft van de kokosmelk tot een gladde soep.
- Halveer intussen de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de prei zacht en gaar. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en verwarm met de prei mee. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Verhit olie en kleine bakpan en frituur de saliebaadjes knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
- Schep de soep in mooie kommen en schep de prei-linzenmix erop. Klop de overgebleven kokosmelk tot een gladde saus en schenk in een 'swirl' over de soep. Strooi de gefrituurde salieblaadjes erover.
TIP
Lekker met hazelnoten. De olie waar je de salie in frituurt heeft een heerlijke kruidige smaak. Druppel wat over de soep. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 79%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -80%
Water + 53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Seizoen, Koolhydraatbewust, Glutenvrij, Vegan, 9 maanden, Lekker snel, Lactosevrij, Vegetarisch, Gezin, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie465 kcal
Koolhydraten36 g
Suiker11 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit16 g
Vezels15 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Peulvruchten


