Pompoen-hazelnootsoep Met carpaccio van spruitjes

391 kcal
350 g groente

Spruitjes ook wel Brussels sprouts genoemd behoren tot de koolsoorten en zijn met name vooral in de herfst- en wintermaanden beschikbaar. Een verrassende en veelzijdige groenten waar je alle kanten mee op kunt. In dit heerlijke wintersoepje worden ze verwerkt als een carpaccio en geven de pompoensoep daarmee een verrassend krokante touch.

Pompoen-hazelnootsoep

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Butternut pompoen Herkomst: Biobrothers
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 2 st Prei, wit Herkomst: Heerlijke oogst
  • 2 tl Verse kurkuma Herkomst: La Grama
  • 50 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 100 g Spruitjes Herkomst: biosonn
Zelf toevoegen
  • 1000 ml Bouillon
  • 4 el (Hazelnoot)olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken. Besprenkel met (hazelnoot)olie en spreid uit over de bakplaat. Rooster circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pel intussen de sjalot en knoflook. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Schil de kurkuma en snijd fijn of rasp. Snijd de hazelnoten klein.
  3. Bereid de bouillon. Verwarm olie in een kookpot en stoof de ui, knoflook, kurkuma en prei aan op een zacht vuur. Doe de geroosterde pompoen, 3/4 van de hazelnoten en de bouillon erbij en laat nog 5-10 minuten zachtjes doorkoken. Mix daarna tot een gladde soep.
  4. Maak de spruitjes schoon en snijd met een mandoline (of een scherp mes) in carpaccio, hele dunne plakjes. Serveer de soep in mooie borden en garneer met de spruitjes carpaccio, overgebleven hazelnoten en een paar druppels (hazelnoot)olie.
TIP
Het is ook heel lekker de spruitjes kort te grillen in de hete oven.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -77%
water-reduction-score
Water + 85%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGlutenvrijLactosevrijVariatieSeizoenVeganGezinVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie391 kcal
Koolhydraten10 g
Suiker3 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit6 g
Vezels8 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten