Polenta met romige champignonsaus hazelnoten en krokante salie

762 kcal
280 g groente

Polenta is een typisch Noord-Italiaans gerecht. Het is een soort pap of puree gemaakt van maïsgriesmeel die men daar bij een warme maaltijd net zo eet als wij aardappels. Onze biologische polenta is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen en gegarandeerd glutenvrij verwerkt. Heb je wat polenta over? Dan is het erg lekker dit op te bakken in de oven of in een pan.

Polenta met romige champignonsaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Broccoli Herkomst: Bruinsma
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 100 ml Soja Cuisine Herkomst: Lima
  • 175 g Polenta Herkomst: Joannusmolen
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse salie Herkomst: Herbio
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 700 ml Bouillon
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en snijd de stronk klein. Kook of stoom de broccoli beetgaar in 8-10 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
  2. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de champignons op een middelhoog vuur. Schenk na 5 minuten de soja cuisine in de pan en verwarm mee. Kruid met zout en peper.
  3. Bereid intussen de bouillon. Strooi de polenta in de bouillon en laat al roerend 7 minuten koken tot een zachte pap. Pel de knoflook en pers erboven uit. Zet het vuur uit en besprenkel met olijfolie extra vierge.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de salieblaadjes knapperig en krokant. Kruid met zout en peper. Hak de hazelnoten grof.
  5. Serveer de polenta met de champignonsaus. Hussel 2/3 van de hazelnoten en salie door de broccoli en serveer er ook bij. Of stort de polenta op een houten plank, zoals de Italianen dat doen, met daarop de groenten en saus. Maak af met nog een beetje knapperige salie en de hazelnoten.
TIP
Je kunt de polenta eventueel ook wat smeuïger maken met de soja cuisine. Of krokant bakken in de oven.
3,7
Gemiddelde van 38 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -72%
water-reduction-score
Water -28%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelVeganSeizoenVegetarischVariatieGlutenvrij9 maandenGezinLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie762 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker5 g
Vet42 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit18 g
Vezels14 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Noten
Mais
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten