Polenta met een zomerse stoof van venkel en krokante knoflook
3,7
621 kcal
300 g groente
Een makkelijk stoofje van venkel, tomaten en ui, eronder een heerlijke puree van polenta met geweldige Hollandse oude kaas. Binnen 20 minuten op tafel, waarschijnlijk nog sneller opgegeten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 250 g Tomaat cherrymix Herkomst: Albabio
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 150 g Polenta Herkomst: Joannusmolen
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 600 ml Bouillon
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Balsamicoazijn
- 2 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd de venkel in stukjes en bewaar het loof. Was de tomaatjes en halveer. Pel de uien en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Bereid de bouillon.
- Verwarm de olijfolie in een bakpan en voeg de knoflook toe als de olie heet is. Bak lichtbruin en schep uit de pan. Voeg de venkel, rode ui en tomaat toe. Bak 2-3 minuten op hoog vuur, voeg een scheutje vocht (of bouillon) toe en laat 10 minuten zachtjes stoven.
- Kook de polenta al roerend in de bouillon in circa 7 minuten tot een zachte pap (voeg eventueel extra bouillon toe als je de pap te stevig vindt). Zet het vuur uit en roer de gerapte kaas erdoor.
- Maak de zomerse stoof op smaak met de balsamicoazijn, chilivlokken en tijm. Schep de polenta op een bord en schep daarop de groente. Maak af met de krokante knoflook, het venkelloof, peper en zout.
TIP
Je kunt de knoflook ook lekker meestoven met de venkel en tomaat. 3,7
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 138%
Vitaliteit + 56%
CO2 eq -67%
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Variatie, Lekker snel, Afvallen, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie621 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker11 g
Vet29 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit19 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Mais