Poké bowl met ei in honing-sojasaus avocado, sesam en ananasrijst

640 kcal
250 g groente

Deze week een heerlijke poké bowl geïnspireerd op Hawaii. Dit recept combineert ei in honing-sojasaus, komkommer, wortel, mais, avocado en een zoete topping van gedroogde ananas. Deze smaakvolle poké bowl is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook een gezonde en voedzame maaltijd.

Poké bowl met ei in honing-sojasaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte snelkookrijst Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
  • 3 st Komkommertje Herkomst: Ecopark
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 1 st Suikermais Herkomst: Overesch
  • 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 25 g Gedroogde ananas Herkomst: Jua
  • 1 st Avocado Herkomst: Befair
Zelf toevoegen
  • 2 el Sojasaus of tamari
  • 1 tl Honing
  • 2 el Olie

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat de rijst een beetje afkoelen. Maak de maiskolven schoon en kook deze ongeveer 5 minuten. Zet daarna afgedekt opzij en laat verder garen in het water. Giet daarna het water af en snijd met een scherp mes de mais van de kolf (van boven naar beneden).
  2. Meng in een kommetje de sojasaus, honing, limoensap naar smaak en de helft van de sesamzaadjes en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  3. Was de komkommertjes en wortel en schaaf of snijd in lange linten of in dunne plakjes. Doe de komkommer in een bakje en marineer met azijn en een schepje suiker of honing. Verhit olie in een bakpan en roerbak de wortel 3-4 minuten op een hoog vuur, voeg dan nog de mais toe en verwarm nog even mee.
  4. Verwarm olie in bakpan. Kluts de eieren en bak een omelet. Voeg een deel van de honing-sojasaus toe. Schep de omelet uit de pan, snijd in reepjes en houd warm (je kunt ook de saus helemaal apart houden voor kritische eters aan tafel). Snijd of scheur de ananas flakes in kleinere stukjes. Verwarm dezelfde pan en roerbak de rijst met de ananas flakes enkele minuten op een hoog vuur.
  5. Verdeel de gebakken rijst over de kommetjes en schep de omeletreepjes, wortel, mais, komkommer en avocado ernaast. Verdeel de overgebleven sesamzaadjes en saus over de poké bowl.
TIP
Je kunt ook de sesam door de rijst mengen. En houd vooral een beetje saus apart voor een lekkere dressing. Kinderen vinden het altijd leuk om hun eigen bowl samen te stellen, zet dus bakjes op tafel neer en laat ze zelf kiezen.
4,3
Gemiddelde van 19 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 62%
co2-reduction-score
CO2 eq -60%
water-reduction-score
Water -33%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij9 maandenGlutenvrijVariatieSeizoenLekker snelGezinVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie640 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker34 g
Vet15 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit15 g
Vezels9 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Ei
Sesamzaad
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten