Plaattaart met Thaise rode curry, groenten en munt-yoghurt dressing
3,0
647 kcal
310 g groente
Deze plaattaart met Thaise rode curry groenten heeft een licht pittige smaak door de curry en gaat mooi samen met de frisse, zachte munt in de yoghurt. Een eenvoudig maar smaakvol gerecht!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 300 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 25 g Thaise rode curry pasta Herkomst: On off spices
- 200 g Passata rustica Herkomst: La Bio Idea
- 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 75 ml Volle roeryoghurt Herkomst: Pur Natur
- 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
- 1 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Leg het bladerdeeg met bakpapier op de bakplaat en bak het deeg alvast 5-10 minuten onderin de hete oven. Als het deeg lichtbruin kleurt haal je het weer uit de oven.
- Pel ondertussen de ui en snijd in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in lange stroken. Veeg de champignons schoon en snijd in stukken.
- Verwarm olie in bakpan en fruit de ui een paar minuten. Voeg de rode curry pasta toe en schep om. Bak de champignons en paprika dan 3-4 minuten mee. Schenk de passata erbij en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de groente op de plaattaart en verdeel goed. Bak nog 10-15 minuten in de oven.
- Hak intussen de munt klein. Pel en snipper de knoflook. Roer de yoghurt los met de munt, knoflook en olijfolie extra vierge en kruid met zout en peper naar smaak.
- Verdeel tenslotte de rucola en munt-yoghurt dressing over de plaattaart.
TIP
Garneer de plaattaart met nog wat extra verse muntblaadjes en/of wat chilivlokken. 3,0
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 146%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq -47%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie647 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker10 g
Vet22 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels13 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Lactose
Koriander
Tarwe
Paprika


