Plaattaart met spinazie en tomatensalade

814 kcal
260 g groente

Ron van Dijk (kwekerij Groenland) teelt voornamelijk verschillende soorten biologische tomaten, waaronder de romatomaten die wij vaak gebruiken in onze recepten. Daarnaast levert Ron van Dijk ook onze aubergines met het Demeter keurmerk. De kassen van Groenland zijn onderverdeeld in vier delen, dit is om verspreiding van ziektes tegen te gaan. Met een eigen warmtekrachtkoppeling wordt er op de kwekerij gezorgd voor elektriciteit en Co2. De restwarmte die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt om de kassen te verwarmen. Super duurzaam dus!

Plaattaart met spinazie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 150 g Spinazie, baby Herkomst: Udea Snijderij
  • 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
  • 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 3 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 2 st Knoflook Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 5 g Verse basilicum Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el (Balsamico)azijn
  • 2 snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Rol het deeg uit op de bakplaat en bak circa 7-10 minuten onder in de oven (tot het deeg lichtbruin kleurt).
  2. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Was de spinazie en laat heel goed uitlekken (of dep droog). Laat de mozzarella goed uitlekken.
  3. Haal het deeg uit de oven en laat een beetje afkoelen. Smeer met de bolle kant van een lepel de crème fraîche losjes uit over het deeg. Verdeel de spinazie, ui en mozzarella erover en breng op smaak met zout en peper. Bak bovenin de oven 10-15 minuten tot de mozzarella is gesmolten en lichtbruin kleurt.
  4. Was intussen de tomaat en snijd klein. Pel de knoflook en pers erboven uit. Snijd de basilicum klein en meng door de salade. Hussel alles door elkaar en breng op smaak met olijfolie, (balsamico)azijn, zout en peper.
  5. Serveer de plaattaart met de tomatensalade ernaast.
TIP
De plaattaart is ook erg lekker met olijven.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 25%
co2-reduction-score
CO2 eq -54%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch9 maandenVariatieGezinSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie814 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker13 g
Vet40 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Melk
Lactose
nutriscore-B

Vergelijkbare recepten