Pizza Vegetariana met broccoli en champignons
4,5
721 kcal
290 g groente
Onze pizzabodems worden in Italië gebakken volgens plaatselijke recept in de provincie Piemonte in het plaatsje Borgolavezzaro. Hier worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. En dat proef je! We geven de pizza een twist met een lekkere Légumaise van gele paprika.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Pizzabodem Herkomst: La bio idea
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 150 g Légumaise gele paprika Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 1 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de broccoli en snijd klein. Kook of stoom de kleingesneden broccoli beetgaar in enkele minuten. Giet daarna het water weg.
- Pel de ui en snijd in ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Besmeer de pizzabodems losjes met de helft van de Légumaise en beleg met broccoli, champignons en ui. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Bak de pizza circa 10 minuten in de hete oven.
- Roer de overgebleven Légumaise los met een beetje water en druppel voor het serveren over de pizza.
TIP
Je kunt de champignons ook eerst bakken en op smaak brengen met knoflook, zout en peper. 4,5
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 130%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -75%
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Lekker snel, Vegan, Gezin, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie721 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker7 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels16 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Gluten
Paprika
Tarwe


