Pizza al tonno met mozzarella tomaatjes en broccoli
3,8
852 kcal
280 g groente
Onze biologische pizzabodems worden gebakken in het Italiaanse plaatsje Borgolavezzaro, te midden van de Novara laaglanden in Piemonte. In dit familiebedrijf worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. De bodems worden geproduceerd volgens traditioneel Italiaans recept. Lekker makkelijk toch, deze kant-en-klare pizzabodems? Buon Appetito!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish Tales
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
- 2 st Pizzabodem Herkomst: La bio idea
- 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
- 2 el Olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat (of twee bakplaten) met bakpapier. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaatjes doormidden.
- Verwarm een pan met een klein laagje water. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Kook of stoom 5 minuten en giet het water goed af.
- Verhit olie in een bakpan en bak een deel van de ui en tomatenpuree 1-2 minuten op een laag vuur. Voeg de helft van de tomaatjes toe, schep om en schenk een klein beetje water erbij. Laat even pruttelen en indikken. Prak de tomaatjes een beetje plat. Verdeel de tomatensaus op de pizzabodem (vergeet daarbij de randen niet).
- Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein. Beleg de pizzabodem met de tonijn, overgebleven ui en tomaatjes, broccoli en mozzarella. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Bak de pizza in 8-10 minuten knapperig boven in de hete oven.
TIP
Heerlijk om af te toppen met een pittige chili-olie.3,8
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente + 122%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -36%
Water -29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Specials, Eiwitrijk, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie852 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker16 g
Vet27 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit53 g
Vezels16 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Gluten
Melk
Vis
Tarwe


