Pizza al tonno met mozzarella tomaatjes en broccoli
4,0
844 kcal
260 g groente

Onze biologische pizzabodems worden gebakken in het Italiaanse plaatsje Borgolavezzaro, te midden van de Novara laaglanden in Piemonte. In dit familiebedrijf worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. De bodems worden geproduceerd volgens traditioneel Italiaans recept. Lekker makkelijk toch, deze kant-en-klare pizzabodems? Buon Appetito!
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat (of twee bakplaten) met bakpapier. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de tomaatjes doormidden. Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein.
- Verwarm een pan met een klein laagje water. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Kook of stoom 5 minuten en giet het water goed af.
- Verhit olie in een bakpan en bak de ui, knoflook en tomatenpuree 3-4 minuten op een laag vuur. Schep de ui en knoflook in tomatenpuree op de pizzabodem (vergeet daarbij de randen niet).
- Beleg de pizzabodem met de tonijn, ui, tomaatjes, broccoli en mozzarella. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Bak de pizza in 10-15 minuten knapperig boven in de hete oven.
TIP
Beleg de pizza eventueel met meer groente, zoals gele paprika of courgette, voor een kleurig effect.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 160 g Tonijn in waterHerkomst: Fish Tales
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
- 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
- 1 st BroccoliHerkomst: Lexportia
- 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
- 2 st PizzabodemHerkomst: La bio idea
- 2 el Olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente + 106%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -35%
Water -37%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Gezin, Specials, Variatie, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie844 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker15 g
Vet27 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit53 g
Vezels16 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Gluten
Melk
Vis
Tarwe