Pittige pompoensoep met wortel en gember
Nog geen reviews
326 kcal
320 g groente
Deze pompoensoep is niet alleen heerlijk van smaak, maar hij heeft ook een prachtige oranje kleur. De veelzijdige oranje pompoen heeft een zachte, licht nootachtige smaak. De schil is eetbaar en wat zachter dan bij andere pompoenen, dus je hoeft de pompoen niet te schillen. De pompoen bevat veel vezels, vitamine A, C en E.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflook Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Knoflookteen
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 tl Verse gember, rasp Herkomst: Befair
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 400 g Pompoen, gesneden Herkomst: proef
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 400 ml Groentebouillon
- 1 el Bakolie
- 0.5 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortel en snijd klein. Schil en rasp de gember. Snijd de rode peper in flinterdunne ringen. Houd je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een laag vuur. Voeg de pompoen en wortel toe, zet het vuur hoger en bak 2 minuten.
- Schenk de kokosmelk en bouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20-25 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met komijnpoeder en eventueel nog wat zout en peper.
TIP
Garneer de soep met wat verse koriander en wat (plantaardige) room. Lekker met een snee volkorenbrood. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 154%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -83%
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Vegan, Afvallen, Vegetarisch, Gezin, Koolhydraatbewust, 9 maanden, Glutenvrij, Variatie, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie326 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker11 g
Vet25 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit3 g
Vezels7 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie


