Pittige pompoensoep met garnalen wontons

432 kcal
110 g groente

24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in De Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met deze heerlijke pompoensoep. Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #ikkookmee

Pittige pompoensoep

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.25 st Oranje pompoen(halve) Herkomst: overesch
  • 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 1 st Knoflook Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 1 el Trassi Herkomst: kweker
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Fairtrade Original
  • 50 g Garnalen Herkomst: Fish & more
  • 0.25 bosje Bosui Herkomst: Van Oers
  • 0.5 tl Gember (verse) Herkomst: Befair
  • 4 st Wonton vellen Herkomst: amaizin
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 0.5 el Ketjap
  • 0.5 st Ei
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het pompoenvlees in blokjes. Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook. Snijd de peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes (vergeet daarna niet je handen te wassen). Wrijf de sjalotten, rode peper, knoflook, trassi en 1 eetlepel kokosmelk tot een pasta.
  2. Breng in een hoge pan 1 liter water, de helft van de kokosmelk en de trassipasta aan de kook. Voeg de pompoen toe en kook gaar. Mix tot een gladde soep met de staafmixer en voeg dan de overige kokosmelk toe.
  3. Hak voor de wontons de garnalen heel fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en voeg toe. Schil de gember en rasp een mespuntje bij de garnalen. Breng op smaak met ketjap, zout en peper. Vul het middelste gedeelte van de wontonvellen. Klop het ei los en bestrijk de zijkanten van de wontonvellen.
  4. Frituur de wontons in olie van 180 ºC tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken en serveer bij de soep.
TIP
Voor een een vegetarische variant van dit gerecht vervang je de trassi voor miso (gefermenteerde sojapasta) en de garnalen voor pompoen blokjes.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 1%
vegetablecounter
Groente -13%
vita-score
Vitaliteit + 10%
co2-reduction-score
CO2 eq + 81%
water-reduction-score
Water + 6%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie432 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker5 g
Vet34 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit12 g
Vezels3 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Vis
Mais
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten