Pittige pindasoep met Chinese kool en knapperige kikkererwten
Nog geen reviews
542 kcal
150 g groente
Deze romige pindasoep met Chinese kool is vol van smaak en perfect voor een warme, vullende lunch. De knapperige kikkererwten geven een verrassend contrast en maken het gerecht heerlijk compleet.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st Chinese kool Herkomst: Peeters
- 1 tl Gember Herkomst: Befair
- 0.5 st Rode peper Herkomst: MJ Agro
- 50 g Tofu curry Herkomst: de Hobbit
- 70 g Kikkererwten Herkomst: La Bio Idea
- 2 st Pitabroodjes Herkomst: Florentin
- 3 el Pindakaas Herkomst: terra sana
- 600 ml Bouillon
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Sambal
- 2 el Ketjap
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwijder de bladeren van de Chinese kool, spoel onder de kraan en snijd in grove stukken. Rasp de gember. Was de rode peper en snijd klein. Snijd de tofu in stukken. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een soeppan en bak de gember en rode peper 2 minuten. Voeg dan de Chinese kool toe en bak 2 minuten mee op hoog vuur. Schenk de bouillon erbij en voeg de tofu toe. Breng aan de kook, temper daarna het vuur en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Spoel intussen de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten bruin en krokant in 10 minuten. Breng op smaak met de specerijen, zout en (chili)peper. Schep uit de pan en laat uitlekken. Verwarm de pitabroodjes kort in de pan van de kikkererwten (of in je broodrooster).
- Voeg de pindakaas, sambal en ketjap toe aan de soep, proef en breng verder op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met de knapperige kikkererwten erop en de pitabroodjes erbij.
TIP
Lekker met verse bosui of verse koriander. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 19%
Vitaliteit + 22%
CO2 eq -71%
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie542 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker2 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels13 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Sojabonen
Paprika
Pinda's
Peulvruchten


