Pittige pasta peperonata met hazelnoten en basilicum
4,3
741 kcal
250 g groente
Vandaag staat er een heerlijke, pittige pasta met lekker veel paprika op het menu. Wist je dat gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en van kleur veranderen naarmate ze rijper worden? Rode en gele paprika’s zijn zoeter dan de groene variant, en daardoor ook gewilder.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren pasta Herkomst: Van der Moolen
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
- 250 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 400 g Cherrytomaten in saus Herkomst: La Bio Idea
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
- 3 el Olijfolie
- 2 el Balsamico-azijn
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 7-8 minuten ‘al dente’ en giet daarna het water af.
- Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd in lange repen. Snijd de rode peper klein.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, rode peper en paprika 5 minuten op een hoog vuur.
- Doe de cherrytomaten in saus erbij en pers de knoflook erboven uit. Temper het vuur en laat de peperonata saus afgedekt 10 minuten op een laag vuur stoven totdat de paprika’s zacht zijn. Voeg eventueel nog een scheutje water of kookvocht toe, proef en breng verder op smaak met balsamico-azijn, zout en peper.
- Serveer de pasta met een flinke schep peperonata saus erop. Snijd de basilicum klein en strooi samen met de gehakte hazelnoten over de pasta.
TIP
Houd niet iedereen van pittig? Het zijn vooral de zaadjes van een rode peper die pittig zijn. Snijd de peper apart en laat iedereen zelf de peper over het gerecht verdelen. 4,3
Meet hoe goed je eet
True price -49%
Groente + 98%
Vitaliteit + 79%
CO2 eq -85%
Water -35%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Variatie, Vegan, Gezin, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie741 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker14 g
Vet35 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels16 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Noten
Tarwe
Paprika