Pittige curry noodlesoep met paksoi zwarte bonen en cashewnoten
Nog geen reviews
668 kcal
350 g groente
Udon noodles zijn dikke, zachte Japanse noodles gemaakt van tarwebloem, water en zout. De noodles zijn perfect in bijvoorbeeld wokgerechten met een dikke saus maar komt ook goed tot zijn recht in een soep. Vandaag maken we een lekker pittige maaltijdsoep met noodles, groenten, zwarte bonen en cashewnoten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
- 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
- 25 g Thaise groene currypasta Herkomst: Onoff Spices
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 200 g Zwarte bonen Herkomst: Amaizin
- 170 g Noodles Herkomst: Miefabriek
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 2 el Bakolie
- 600 ml Bouillon
- snufje Peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de paksoi en snijd klein (houd het witte en groene deel gescheiden). Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een ruime soeppan en fruit de knoflook en paprika 2 minuten. Voeg het witte deel van de paksoi en de currypasta toe en bak 3 minuten op een middelhoog vuur. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Schil of was intussen de wortel en schaaf in lange dunne linten (of rasp grof). Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Voeg de wortel, paksoi blad en de noodles toe aan de pan en laat circa 10 minuten zachtjes koken. De noodles absorberen een deel van het vocht.
- Spoel tenslotte de bonen in een zeef onder de kraan en verwarm kort mee. Garneer de currysoep met de cashewnoten.
TIP
Roer eventueel wat sambal door de soep om het nog meer pit te geven. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 178%
Vitaliteit + 35%
CO2 eq -67%
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Lekker snel, Lactosevrij, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie668 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker12 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit23 g
Vezels14 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
Paprika
Koriander
Noten


