Pittige aubergine met ketjapboontjes en roti pannenkoeken
4,4
674 kcal
225 g groente
De authentieke roti pannenkoeken van het familiebedrijf Zainab foods vliegen als warme pannenkoeken over de toonbank als we ze in de recepten stoppen. Vandaag nog zo'n leuke variant: pittige aubergine met zwarte bonen. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 400 g Zwarte bonen Herkomst: Amaizin
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 2 st Roti pannenkoek Herkomst: Zainab foods
- 3 el Olie
- 2 tl Sambal (naar smaak)
- 2 el Ketjap
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de aubergine en tomaat en snijd in blokjes.
- Verwarm de olie in een bakpan en bak de aubergine 2-3 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak nog 2 minuten mee. Doe de sambal erbij naar smaak en een scheutje water en laat 3-4 minuten pruttelen.
- Pel en snipper de ui. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan. Verhit olie in een bakpan en bak de ui 3 minuten. Voeg de zwarte bonen toe en verwarm een een paar minuten mee. Maak op smaak met ketjap en limoensap.
- Verwarm de roti pannenkoeken in een droge pan. Serveer de pittige aubergine en ketjapboontjes bij de roti pannenkoek.
TIP
Voor een nog snellere variant: warm de ketjap en zwarte bonen mee met de aubergine! 4,4
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente + 79%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -62%
Water + 13%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Vegetarisch, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie674 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker18 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit18 g
Vezels20 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Koriander
Peulvruchten
Sojabonen


