Pitabroodjes met shoarma en tzatziki

643 kcal
480 g groente

Pita is een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten. Dankzij Ottolenghi en andere sterrenchefs staat dit platte broodje volop in de aandacht. Vandaag maken we een lekkere tzatziki saus met komkommer. De komkommer is een eenjarige vruchtgroente, die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. Hij groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen wel tientallen komkommers groeien! Onze biologische komkommers zijn weer van eigen bodem en worden geleverd door Van Brakel.

Pitabroodjes met shoarma

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 1 st Krop sla Herkomst: Heerlijke Oogst
  • 200 g Varkensshoarma Herkomst: Future Food Group
  • 4 st Volkoren pitabroodjes Herkomst: Florentin
  • 0.5 st Komkommer
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 tl Groene kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 75 ml Yoghurt Herkomst: Sobbeke
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 el Citroensap
  • snufje Peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃ voor de pitabroodjes (je kunt ook een broodrooster gebruiken). Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein.
  2. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en het shoarmavlees 2 minuten. Voeg de paprika en tomaat toe en bak 4 minuten mee.
  3. Maak de pitabroodjes een klein beetje vochtig en rooster 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Was intussen de komkommer, verwijder met een lepel de zaadlijst en rasp het vruchtvlees fijn. Laat het vocht uitlekken en doe de komkommerrasp in een kom. Pers de knoflook erboven uit en roer de groene kruiden erdoor. Meng de komkommer met de yoghurt en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  5. Snijd de warme pitabroodjes open (als een envelopje) en vul met het shoarma mengsel. Serveer de tzatziki saus en de sla erbij.
TIP
Je kunt de tomaat ook klein snijden en door de sla scheppen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 4%
vegetablecounter
Groente + 281%
vita-score
Vitaliteit + 43%
co2-reduction-score
CO2 eq + 154%
water-reduction-score
Water + 77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinEiwitrijk9 maandenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie643 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker15 g
Vet18 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit38 g
Vezels15 g
Zout2.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Paprika
Lactose
Varken
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten