Pinda kokossoep met wortel en tauge
Nog geen reviews
522 kcal
310 g groente
Een voedzame maaltijdsoep lijkt misschien een uitdaging, maar dat valt gelukkig enorm mee. Een goed voorbeeld is deze pinda-kokossoep die we vandaag maken met wortel. De smaken combineren goed. De zoete smaak van wortel met romige kokosmelk maken dit tot een verrassend lekker soepje dat je zeker nog een keer gaat maken!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen
- 500 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 100 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 6 el Pindakaas Herkomst: Terrasana
- 0.5 bakje Taugé
- 1 el Bakolie
- 800 ml Water
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflookteen. Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Schil de wortels en snijd klein. Doe ze in de pan en bak 2 minuten mee.
- Voeg water en kokosmelk toe aan de pan en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 15 minuten koken. Voeg dan de pindakaas toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Breng water aan de kook. Was de taugé in een zeef onder de kraan en schenk het kokende water erover. Spoel direct af onder de koude kraan zodat het gaar proces stopt. Serveer de soep met de geblancheerde taugé en eventueel een beetje sambal naar smaak.
TIP
Je kunt ook wat gekookte wortelblokjes apart houden en na het pureren toevoegen zodat de soep meer bite heeft. Deze soep is ook erg lekker met bosui en een sneetje volkoren brood. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 146%
Vitaliteit + 47%
CO2 eq -70%
Water -5%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, 9 maanden, Variatie, Afvallen, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie522 kcal
Koolhydraten25 g
Suiker15 g
Vet38 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Pinda's


