Pilav van parelgort met spinazie rozijnen en kapucijners

717 kcal
300 g groente

Pilav komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en is een (bij)gerecht. De basis is een graansoort die eerst wordt gefruit in olie en vervolgens onder toevoegen van bouillon gaar wordt gesmoord. Een beetje zoals risotto. Vandaag maken we een pilav met parelgerst. Parelgerst of parelgort is zoals de naam al doet vermoeden geparelde gerst. Oftewel gepolijste gerst, het buitenste laagje is eraf geschuurd.

Pilav van parelgort met spinazie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Parelgort Herkomst: Your organic nature
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
  • 350 g Kapucijners Herkomst: Yon
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 300 g Spinazie Herkomst: De Eerste
  • 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 500 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie en (vegan) boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Spoel de parelgort in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de peper en snijd in dunne plakjes.
  2. Verhit olie en boter in een bakpan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de parelgort toe en bak kort mee. Blus af met de bouillon, breng op smaak met citroen-kerriepoeder en kook in circa 20-25 minuten gaar. Roer regelmatig en giet de overgebleven bouillon af.
  3. Spoel de kapucijners in een zeef onder de kraan. Was de tomaat en snijd klein. Was de spinazie grondig, verwijder harde stelen en snijd iets kleiner.
  4. Voeg de spinazie, tomaat, rozijnen en kapucijners toe en laat zachtjes pruttelen op een laag vuur. Proef en breng verder op smaak met zout en peper.
TIP
Vaak worden er ook perziken op siroop in een pilav verwerkt. Ook heel lekker met een topping van walnoten.
3,6
Gemiddelde van 15 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -33%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 30%
co2-reduction-score
CO2 eq -78%
water-reduction-score
Water -72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLactosevrijVegetarischAfvallenVariatieVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie717 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker24 g
Vet26 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit23 g
Vezels24 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Gluten
Koriander
Mosterd
Sulfiet
Peulvruchten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten