Pasta met venkel en tomaat en een pittige zoetzure tonijnsaus
4,0
732 kcal
250 g groente
Sicilië heeft een lange geschiedenis met tonijn, het is dus geen wonder dat hier veel recepten voor bestaan. Vandaag op het menu: een pastagerecht met tonijn en venkel in een zoetzure saus. In de Siciliaanse keuken vind je veel Arabische invloeden. De zoete rozijnen en kaneel maken deze tonijnsaus extra lekker. Mama Mia!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish Tales
- 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
- 300 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
- 170 g Volkoren pasta Herkomst: Van der Moolen
- 2 el Olijfolie
- 2 el (Balsamico)azijn
- 1 tl Kaneel
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en venkel en snijd klein. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de rode peper klein.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de venkel en rode peper mee en voeg de rozijnen toe. Zet het vuur hoger en schep de tomaat, tomatenstukjes en tonijn erdoor. Pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met balsamicoazijn en kaneelpoeder. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
- Serveer de pasta met een flinke schep van de saus. Druppel nog wat olijfolie extra vierge erover en garneer met venkelgroen.
TIP
De saus is ook heel erg lekker met venkelzaadjes of komijnpoeder. Laat de rode peper apart als je kleintjes aan tafel hebt! 4,0
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 98%
Vitaliteit + 54%
CO2 eq -48%
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Gezin, Variatie, Eiwitrijk, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie732 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker25 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit37 g
Vezels13 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Vis
Gluten
Paprika
Sulfiet


