Simpele pasta met droge worst, pesto en Italiaanse groenten
4,3
752 kcal
200 g groente

Wij zijn gek op makkelijke en snelle gerechten en daarom staat er vandaag een heerlijke, snelle pasta op het menu! Bekend bij iedereen, gesneden groente en heerlijk geurende basilicum. Buon appetito!
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de pasta en kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
- Snijd intussen de worst in dunne plakjes. Verhit een droge bakpan en bak de worst in 2 minuten lekker knapperig. Schep uit de pan en houd warm.
- Verhit olie in de pan van de worst en roerbak de Italiaanse groenten 5 minuten op een hoog vuur. Was de tomaat, snijd klein en bak mee. Zet daarna het vuur lager en laat rustig verder garen. Maak op smaak met zout, peper en gehaktkruiden.
- Maak de pesto door de basilicum samen met 1/4 van de kaas en de olijfolie extra vierge te hakken/pureren tot een pesto. Schenk een beetje pasta kookvocht erbij zodat de saus wat smeuïger wordt. Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Serveer de pasta met de groente, pesto, knapperige worst en geraspte kaas.
TIP
Je kunt ook de pesto weglaten en de basilicum door het gerecht mengen. Nog sneller! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren pastaHerkomst: Van der Moolen
- 100 g Droge worst paprika peperHerkomst: Weidenaar
- 200 g Italiaanse roerbakgroentenHerkomst: Snijderij Udea
- 200 g TomaatHerkomst: Noordkoek
- 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
- 50 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 59%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -41%
Water -45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Variatie, Eiwitrijk, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie752 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker10 g
Vet40 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Varken
Lactose
Paprika
Rund
Melk