Peer risotto met paddenstoelen en aubergine

640 kcal
0 g groente

Risotto is een rijstgerecht uit het Noorden van Italië. Risottorijst is de verzamelnaam van verschillende rijstsoorten, zoals Arboria, Roma, Baldo en Carnaroli. Carnaroli risotto wordt gezien als de Rolls-Royce onder de risottorijst. Alle soorten zijn licht klevend en de korrels zijn groot en rond. De rijstkorrels kunnen meer dan vier maal hun gewicht in vocht opnemen, zonder van vorm te veranderen of kapot te koken. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Peer risotto

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 1 st Peer
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 250 g Kastanjechampignons Herkomst: Heereco
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
  • 50 ml Soja cuisine Herkomst: Lima
  • 50 g Walnoten Herkomst: ekomenu maatwerk 50 g oud
Zelf toevoegen
  • 600 ml Water
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de aubergine en snijd in blokjes. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Veeg de kastanjechampignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op.
  2. Verwarm bakolie in een braadpan met een dikke bodem en bak de aubergine, ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg daarna de champignons en peer toe en bak nog een paar minuten mee.
  3. Spoel de risotto in een zeef af onder de kraan. Bak de risotto 2 minuten mee. Voeg een deel van de bouillon toe. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat al het water is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Voeg de laatste paar minuten de soja cuisine toe. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft.
  4. Hak de walnoten in kleine stukken. Je kunt ze eventueel even roosteren in een droge koekenpan. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  5. Garneer de risotto met de walnotencrunch. Breng verder op smaak met peper en eventueel met zout.
TIP
Ook lekker met verse kruiden zoals peterselie.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 70%
co2-reduction-score
CO2 eq -33%
water-reduction-score
Water -52%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganGlutenvrijVegetarischLactosevrij9 maandenVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie640 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker17 g
Vet30 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit15 g
Vezels10 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Mais
Sojabonen
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten