Pastinaakstamppot met vis en een citroen-dillesausje ! Weinig koolhydraten

543 kcal
310 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Dit heerlijke frisse gerecht is geïnspireerd op een recept van Jadis, auteur van het populaire kookboek 'The Lemon Kitchen'. In haar gerechten werkt Jadis met biologische producten en dan vooral met het heerlijke sap en zest van de biologische citroen. Op deze manier krijgen de gerechten een extra randje en kun je de maaltijd makkelijk naar een hoger niveau tillen.

Pastinaakstamppot met vis en een citroen-dillesausje

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 150 g Snijbonen Herkomst: Oppedonk
  • 200 g Gemengde vis Herkomst: Fish and more
  • 1 st Citroenrasp en -sap Herkomst: Campisi
  • 5 st Verse dille Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie of boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de pastinaak, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op) en stamp tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een klontje boter.
  2. Was intussen de snijbonen, verwijder de uiteinden en snijd in dunne plakjes. Verwarm olie in een bakpan en roerbak de snijbonen in circa 5-8 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper en schep de snijbonen door de pastinaakpuree.
  3. Verwarm boter in een bakpan en bak de gemengde vis totdat het net gaar is en een lekker bruin randje krijgt. Was de citroen en rasp de schil boven de vis.
  4. Voor het citroensausje schep je de vis uit de pan (houd afgedekt warm). Voeg een klontje boter (of een scheutje olie) toe aan de pan en pers het citroensap erboven uit. Voeg kleingesneden dille toe, breng kort aan de kook en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de pastinaak-snijbonen stamppot met de gemengde vis. Serveer met de citroensaus en garneer met een plukje dille.
TIP
Het sausje is ook lekker met een klein beetje mosterd.
4,0
Gemiddelde van 2 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -44%
vegetablecounter
Groente + 146%
vita-score
Vitaliteit + 59%
co2-reduction-score
CO2 eq -72%
water-reduction-score
Water -92%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie543 kcal
Koolhydraten31 g
Suiker14 g
Vet32 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit16 g
Vezels16 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten