Pastinaaksoep met peterselie olie

233 kcal
0 g groente

Pastinaak is een witte wortel met een zoete, anijsachtige smaak. Deze wortel komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, daar zijn ze gek op deze groenten. Pastinaak bevat enorm veel vezels, waardoor je lang verzadigd blijft. Onze biologische pastinaak wordt geleverd door Arenosa in Lelystad.

Pastinaaksoep

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflook Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 300 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 10 g Peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 600 ml Groentebouillon
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de prei, snijd in de lengte doormidden en was onder de kraan. Snijd in ringen. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de pastinaak en prei toe en bak 1 minuut mee.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 20-25 minuten afgedekt koken tot de pastinaak gaar is. Pureer met een staafmixer tot een egale, romige soep.
  4. Snijd de peterselie grof en mix met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de soep in mooie kommen en druppel de peterselie olie erover.
TIP
Ook erg lekker met brood croutons.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 32%
co2-reduction-score
CO2 eq -96%
water-reduction-score
Water -98%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVeganAfvallen9 maandenSeizoenLactosevrijGezinKetogeenGlutenvrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie233 kcal
Koolhydraten18 g
Suiker10 g
Vet14 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit4 g
Vezels8 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten