Pastinaak tagliatelle met tonijn-roomsaus ! Weinig koolhydraten

602 kcal
360 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST We maken vandaag een koolhydraatarme tagliatelle van pastinaak. Erbij een lekkere tonijn-roomsaus en gekleurde tomaatjes.

Pastinaak tagliatelle met tonijn-roomsaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
  • 2 tl Tijm Herkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish4ever
  • 75 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 400 g Pastinaak Herkomst: de eerste
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was en halveer de tomaatjes. Verhit olie in een bakpan en bak de tomaatjes tot ze rimpelig worden (circa 10 minuten). Breng op smaak met tijm. Schep daarna uit de pan.
  2. Pel en snipper de knoflook. Snijd de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  3. Verhit nog een keer olie in een bakpan en fruit de knoflook 1 minuut op een middelhoog vuur. Bak de prei 5 minuten mee. Roer dan de tonijn en de crème fraîche erdoor, dek de pan af en verwarm 5 minuten op een laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schil en schaaf intussen de pastinaak in lange, dunne linten (tagliatelle). Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, dunschiller of een scherp mes. Verhit olie in een andere bakpan en roerbak de pastinaaklinten 3-5 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Serveer de pastinaak tagliatelle met een schep tonijn roomsaus en verdeel de gekleurde tomaatjes erover.
TIP
Je kunt de pastinaak ook klein snijden en opbakken als je dat makkelijker vindt.
4,2
Gemiddelde van 9 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 186%
vita-score
Vitaliteit + 26%
co2-reduction-score
CO2 eq -62%
water-reduction-score
Water -94%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie602 kcal
Koolhydraten30 g
Suiker18 g
Vet38 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit28 g
Vezels14 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Lactose
Vis
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten