Zomerse stamppot met gemengde vis snijbonen en citroensaus
4,3
653 kcal
290 g groente
De naam 'snijboon' is ontleend aan het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden. Dat was omdat de draden in de naad erg taai waren. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat ze ook in wat grovere stukken gesneden kunnen worden. Ze meestal zijn van juli tot en met oktober van het seizoen.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, kruimig Herkomst: de Eerste
- 300 g Aardpeer Herkomst: Arenosa
- 300 g Snijbonen Herkomst: Procam
- 200 g Gemengde vis Herkomst: Fish and more
- 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie
- 1 g Boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappel en aardpeer en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 minuten gaar, giet daarna het water af en stamp met wat kookvocht (of melk en boter) tot een stamppot.
- Was intussen de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd in dunne plakjes. Verwarm olie in een bakpan en roerbak de snijbonen in circa 5 minuten beetgaar. Schep de snijbonen door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm boter in een bakpan en bak de gemengde vis totdat het net gaar is en een lekker bruin randje krijgt. Was de citroen en rasp de schil boven de vis. Was de dille, snijd klein en strooi over de vis. Breng verder op smaak met zout en peper.
- Schep de vis uit de pan en houd warm. Voeg een klontje boter (of een scheutje olie) toe aan de pan en pers het citroensap erboven uit. Breng kort aan de kook.
- Serveer de stamppot met de gemengde vis. Serveer met de citroensaus en garneer met de overgebleven dille.
TIP
De stamppot is ook lekker met wat mosterd.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -47%
Groente + 130%
Vitaliteit + 77%
CO2 eq -65%
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Specials, Glutenvrij, Afvallen, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie653 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker3 g
Vet27 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit28 g
Vezels13 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Vis