Smeuïge pastasalade met geitenkaas, paprikasaus en walnoten
4,2
747 kcal
260 g groente
Ken je het broodje geitenkaas met walnoten en geroosterde paprika? Van dat gerecht hebben we een pastasalade gemaakt die geschikt is voor iedereen. Pasta met een zachte paprika/tomatensaus, erbij een geitenkaasdressing en rucola. Geschikt voor ieder eetmoment!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren fusilli Herkomst: Van der Moolen
- 250 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 200 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 100 g Zachte geitenkaas Herkomst: De Molkerei
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten al dente. Giet af (bewaar een bekertje kookvocht) en spoel de pasta koud onder de kraan.
- Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verwarm olie in een bakpan en bak eerst alle groenten 2 minuten op een hoog vuur. Voeg een scheutje kookvocht toe en laat afgedekt 10 minuten lekker zachtjes pruttelen. Mix in de blender of pureer er met een staafmixer een zachte saus van. Kruid met peper en zout. Schep de groentesaus door de pasta. Was de rucola, snijd kleiner en meng ook door de pasta.
- Knijp de citroen uit bij de geitenkaas en meng dit tot een gladde saus.
- Schep de pasta met de paprikasaus op de borden en verdeel de geitenkaassaus erover. Heerlijk met de fijngehakte walnoten over het gerecht.
TIP
Je kunt ook de tomaten en paprika los bakken en door de pasta heen scheppen voor een ander resultaat. 4,2
Meet hoe goed je eet
True price -45%
Groente + 106%
Vitaliteit + 71%
CO2 eq -64%
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Seizoen, Lekker snel, Gezin, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie747 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker14 g
Vet39 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit25 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Noten
Lactose
Tarwe
Paprika
Gluten
Melk


