Verse pasta met courgette, geraspte mozzarella en ansjovis-limoensaus

790 kcal
330 g groente

Deze pasta is fris, boordevol groenten en heel erg makkelijk om te maken! De ansjovis samen met de limoen en geraspte mozzarella (ja, mozzarella kun je raspen!) is lekker vernieuwend en zeker een nieuwe favoriet op jouw menu.

Verse pasta met courgette, geraspte mozzarella

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Verse pasta Herkomst: Bioverde
  • 2 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 35 g Ansjovis in olijfolie Herkomst: Fish Tales
  • 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de courgette en snijd in dunne reepjes met een dunschiller of spiraalsnijder. Pel en snipper de ui en knoflook.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de courgette toe, zet het vuur hoog en bak 5 minuten mee.
  3. Breng intussen een andere pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de verse tagliatelle in 3 minuten al dente. Bewaar wat van het kookvocht in een kommetje. Giet de rest van het water af. Doe er een scheutje olijfolie bij om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat kleven.
  4. Meng de voorgekookte tagliatelle door de groenten en breng op smaak met peper. Rasp de groene schil van de limoen en knijp de limoen uit boven de tagliatelle. Snijd de ansjovis heel klein en schep door de spaghetti. Rasp met een grove rasp de mozzarella over het gerecht (of snijd in kleine blokjes). Maak op smaak met peper.
TIP
Het is ook lekker de kleingesneden ansjovis mee te bakken met de ui en knoflook. Je zult zien dat de ansjovis een beetje gaat 'smelten'.
3,9
Gemiddelde van 43 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 162%
vita-score
Vitaliteit + 33%
co2-reduction-score
CO2 eq -53%
water-reduction-score
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkGezinLekker snelVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie790 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker21 g
Vet31 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit33 g
Vezels7 g
Zout3.1 g
Allergenen informatie
Vis
Gluten
Melk
Tarwe
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten