Pasta met bieten en mierikswortel-roomsaus knapperige selderij en pijnboompitten
4,2
702 kcal
260 g groente
Dit gerecht is zo ontzettend makkelijk te maken en ook nog eens fantastisch om te zien dankzij de rode bietensaus. Het zoete van de biet combineert geweldig met het hartige van de mierikswortelsaus. Onze rode bietjes zijn biodynamisch geteeld op een klei-rijke en luchtige bodem. Dit en het koken van de bieten in eigen sap, dus zonder toevoegingen, geeft een geweldige en pure smaak!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Gekookte rode bieten Herkomst: Puur NL
- 170 g Volkoren fusilli Herkomst: Van der Moolen
- 25 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
- 100 g Roomkaas mierikswortel Herkomst: Weissenhorner
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Laat het vocht van de bietjes uitlekken boven de pan. Kook de pasta in 8-10 minuten gaar. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht.
- Rooster intussen de pijnboompitten in een droge bakpan lichtbruin. Schep uit de pan en leg opzij. Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en snijd klein. Verhit olie in de bakpan van de pijnboompitten en roerbak de ui en bleekselderij in 5-7 minuten knapperig.
- Snijd de bieten kleiner (bewaar 1/3 voor garnering) en verwarm in een steelpannetje op een laag vuur. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper en voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe.
- Verwarm de roomkaas in een kleine pan (eventueel met een scheutje water of melk). Snijd de dille klein. Snijd de overgebleven biet in kleine blokjes.
- Giet het water van de pasta af, roer de bietensaus erdoor en schep op de borden. Schep de bleekselderij erop en schenk de mierikswortel-roomsaus erover. Maak af met de bietenblokjes, dille en pijnboompitten.
TIP
Je kunt de bieten ook alleen in stukjes snijden in plaats van pureren. Schep de gesneden bietjes dan warm door de pasta. Je krijgt dan alleen een minder roodkleurende pasta. 4,2
Meet hoe goed je eet
True price -50%
Groente + 106%
Vitaliteit + 78%
CO2 eq -71%
Water -84%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Variatie, Vegetarisch, Lekker snel, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie702 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker14 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit19 g
Vezels13 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Gluten
Tarwe
Mais
Selderij
Lactose


