Pasta met andijvie-roomsaus en heekfilet
3,9
595 kcal
250 g groente

Vandaag op het menu een bijzondere combinatie van andijvie en pasta. Andijvie is een bittere slasoort met gekrulde bladeren, die verwant is aan witlof. Er zijn verschillende soorten andijvie, maar allemaal hebben ze een licht bittere smaak. Er wordt ook wel eens gezegd: "Bitter in de mond maakt het hart gezond." Gelukkig is dit recept ook nog belachelijk lekker!
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de (vis)bouillon. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de andijvie, laat heel goed uitlekken en snijd klein.
- Verhit olie in een ruime pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de andijvie toe en bak kort mee. Pel de knoflook en pers erbovenuit. Doe de crème fraîche erbij en eventueel een beetje vocht en maak op smaak met peper en zout.
- Verwarm olijfolie en boter in een bakpan en bak de heekfilet aan beide kanten krokant en gaar. Maak op smaak met peper, citroenkerriepoeder en zout.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten al dente en giet het water af. Serveer de pasta met de heekfilet in andijvie-roomsaus.
TIP
Je kunt ook de andijvie kort roerbakken en de crème fraîche door de pasta doen. De andijvie blijft dan krokanter. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st AndijvieHerkomst: Biolatina
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
- 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
- 2 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
- 170 g Volkoren fusilliHerkomst: Van der Moolen
- 100 ml (Vis)bouillon
- 1 el Olijfolie en/of boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 58%
CO2eq -56%
Water -82%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, 9 maanden, Gezin, Lekker snel, Eiwitrijk, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie595 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker10 g
Vet20 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit33 g
Vezels11 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Lactose
Vis
Tarwe