Pasta bowl met tempeh radijs, paprika en komkommer

645 kcal
0 g groente

Deze heerlijke lentebowl bestaat uit een combinatie van koude en warme ingrediënten. De eiwitrijke lupine tempeh is 100% biologisch en lokaal geproduceerd met respect voor mens, dier & milieu. De bonen worden op eeuwenoude wijze gefermenteerd en zo omgetoverd tot een voedzame lekkernij die je in vrijwel elk gerecht kunt gebruiken. De tempeh is al kort gebakken en op smaak gebracht met een huisgemaakt Mexicaanse marinade. Lekker makkelijk!

Pasta bowl met tempeh

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren fusilli Herkomst: Van der Moolen
  • 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 0.5 st Komkommer
  • 175 g Tempeh, Mexicaans Herkomst: Bumi
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet onafgedekt opzij.
  2. Was de radijsjes, verwijder het groen en snijd de radijsjes in plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  3. Verwarm bakolie in een koekenpan en roerbak de tempeh in 3-5 minuten bruin.
  4. Maak intussen een dressing van limoensap, olijfolie, balsamicoazijn zout en (chili)peper.
  5. Schik alle ingrediënten in mooie kommetjes en schenk de dressing erover.
TIP
Ook erg lekker met verse koriander en pompoenpitten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 57%
co2-reduction-score
CO2 eq -52%
water-reduction-score
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLactosevrijVegetarischVeganSeizoenAfvallenLekker snelGezinKetogeen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie645 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker9 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit31 g
Vezels18 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten