Pasta alla puttanesca met knapperige bleekselderij en ansjovis

613 kcal
270 g groente

Dit Italiaanse pastagerecht is pittig en hartig en werd in het midden van de twintigste eeuw uitgevonden. Letterlijk vertaald betekent pasta alla puttanesca "pasta op hoerenwijze". Wat precies het verhaal is achter de naam, is niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat de oorsprong ligt in de hoerenbuurt van het oude Rome. Er zijn vele varianten, wij bereiden ‘m met ansjovis, rode peper en bleekselderij (door de zoute ansjovis hoef je geen extra zout aan het gerecht toe te voegen). Buon appetito!

Pasta alla puttanesca

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 350 g Cherry tomaten Herkomst: Frank de Koning
  • 0.5 st Bleekselderij
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 45 g Ansjovis in olijfolie Herkomst: Fish Tales
  • 170 g Volkoren fusilli Herkomst: Van der Moolen
  • 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook. Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd in dunne halvemaantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (houd je van pit? Laat dan de zaadjes zitten). Snijd de ansjovis kleiner.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en rode peper 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de ansjovis toe en bak mee. De ansjovis zal een beetje oplossen in de olie. Pers de knoflook erboven uit en voeg de bleekselderij en tomaat toe. Laat alles circa 10 minuten afgedekt pruttelen.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de pasta. Kook in 7-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  4. Snijd de basilicum fijn en roer de helft door de groente saus.
  5. Serveer de pasta in diepe borden en schep de saus erop. Lekker met een flinke sliert olijfolie extra vierge en citroensap. Garneer met de overgebleven basilicum.
TIP
Je kunt de basilicum ook pureren met wat lekkere olijfolie en de basilicum dressing over het gerecht sprenkelen.
4,0
Gemiddelde van 15 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -46%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 68%
co2-reduction-score
CO2 eq -75%
water-reduction-score
Water -73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLekker snelSeizoenAfvallenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie613 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker11 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels10 g
Zout3.2 g
Allergenen informatie
Vis
Selderij
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten