Pasta alla Norma met aubergine en kappertjes in pittige tomatensaus
3,9
596 kcal
300 g groente
Een supersimpele, maar megalekkere pasta. Deze pasta, met zijn oorsprong in Sicilië, schijnt vernoemd te zijn naar een opera uit die tijd. Maar dat weten we niet zeker. Wat we wel zeker weten is dat het een gerecht is dat je binnen 15 minuten op tafel zet. De pasta wordt gemaakt met lekker veel aubergine, tomaat, kappertjes en een klein pitje dankzij de chilivlokken. Een perfecte combinatie!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren penne Herkomst: La bio idea
- 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 2 st Knoflook Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 4 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 100 ml Tomatensap met zeezout Herkomst: Luna e Terra
- 50 g Kappertjes in azijn Herkomst: Bio Organica Italia
- 3 el Olijfolie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar, bewaar een kopje kookvocht en giet het water af.
- Was de aubergine en tomaat en snijd klein. Pel de knoflook en snijd klein.
- Verwarm olie in een bakpan en bak de aubergine, knoflook en tomaat 8-10 minuten. Voeg dan de tomatensap toe en laat afgedekt nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de kappertjes toe en en breng op smaak met zout en (chili)peper. Schep de voorgekookte pasta en een beetje kookvocht door de saus en verwarm nog even mee.
TIP
Frituur de kappertjes kort in een laagje olie, dat geeft het gerecht een krokante bite. 3,9
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 138%
Vitaliteit + 49%
CO2 eq -75%
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Seizoen, Lekker snel, Vegetarisch, Gezin, Vegan, Variatie, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie596 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker16 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe


