Kaaskrieltjes met spekjes en radijs-salade met mosterd-dille dressing
3,9
778 kcal
300 g groente
Dit gerecht is onze versie van de bekende Parmezaankrieltjes. Maar wij voegen Hollandse kaas toe, vandaar kaaskrieltjes! De kaas laten we lekker smelten, krokante spekjes erbij en een basis salade met knisperende sla, radijs en mosterd-dille dressing. Is altijd lekker!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Krieltjes Herkomst: Eerste
- 1 st Rode eikenbladsla Herkomst: Heerlijke oogst
- 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
- 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 75 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 2 tl Mosterd
- 2 el Olijfolie
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de krieltjes, halveer ze of snijd in vieren. Kook de krieltjes in circa 15 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
- Was de sla, laat goed uitlekken en scheur of snijd in reepjes. Was de radijzen, verwijder het blad en snijd de radijzen in stukjes. Doe alles in een kom. Meng de mosterd met de helft van de gehakte dille, olijfolie en azijn. Schep de mosterd-dille dressing door de sla en radijsjes.
- Pel de sjalotten en snijd in dunne ringen. Verwarm een ruime pan en bak het spek samen met de sjalotten knapperig en bruin.
- Voeg de voorgekookte krieltjes toe aan de pan met spekjes en sjalotten en bak enkele minuten op een hoog vuur mee. Temper dan het vuur, verdeel de geraspte kaas erover en laat afgedekt een paar minuten smelten.
- Serveer als de kaas nog warm en gesmolten is. Heerlijk met de frisse salade en de rest van de gehakte dille ernaast.
TIP
De dressing is ook heel erg lekker met een beetje yoghurt. Heb je tijd over? Maak dan met een scherp mes inkepingen in de krieltjes, dan worden ze krokant en kunnen ze zich vullen met kaas. 3,9
Meet hoe goed je eet
True price -21%
Groente + 138%
Vitaliteit + 16%
CO2 eq -44%
Water -33%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Variatie, Glutenvrij, 9 maanden, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie778 kcal
Koolhydraten58 g
Suiker11 g
Vet51 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit17 g
Vezels9 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Varken
Melk