Parelgort met mango, chili-boter broccoli en cashewnoten
3,0
715 kcal
330 g groente
Ken je parelgort? Leuk om een keertje te proberen. We beloven: je bent er helemaal gek van of juist helemaal niet. Deze week in combinatie met mango, broccoli, paprika en cashewnoten. Erover: fijne gesmolten chili-boter!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Parelgort Herkomst: Your organic nature
- 0.5 st Mango Herkomst: Fairtrasa
- 150 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 2 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 0.5 bakje Tuinkers Herkomst: Discover Fresh
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 30 g (Vegan) boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook voor de parelgort. Kook de parelgort in 30 minuten gaar. Spoel na het koken af met koud water en zet opzij. Haal de (vegan) boter uit de koelkast.
- Verwijder intussen de schil van de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes (let op de grote pit). Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in blokjes. Meng de chili-vlokken door de boter.
- Verhit de olijfolie in een bakpan en bak de broccoli 8-10 minuten op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak nog eens 2-3 minuten. Voeg de mango toe en bak nog 1 minuutje mee. Knijp de limoen over de groente uit en maak op smaak met zout. Voeg op het laatste moment de zachte chili-boter toe en meng door.
- Schep de parelgort in een grote kom en schep de broccoli, mango, paprika erdoor. Vergeet de boter in de pan niet! Hak de cashewnoten grof en schep door de parelgort. Garneer met de tuinkers.
TIP
Broccoli is ook heel erg lekker als je deze roostert in de oven! 3,0
Meet hoe goed je eet
True price -44%
Groente + 162%
Vitaliteit + 69%
CO2 eq -67%
Water -51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Lekker snel, Vegan, Gezin, Vegetarisch, Seizoen, Variatie, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie715 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker17 g
Vet30 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit22 g
Vezels20 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Paprika
Noten
Peulvruchten
Tarwe


