Parelgort-tomatenrisotto met feta zoete walnoten en rucola

670 kcal
260 g groente

Heb jij wel eens een risotto van parelgort gegeten? Parelgort kun je uitstekend gebruiken als vervanger voor rijst of risotto. Vandaag maken we een heerlijke parelgortrisotto met tomaten, feta, walnoten en rucola.

Parelgort-tomatenrisotto met feta

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 150 g Parelgort Herkomst: Your organic nature
  • 4 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
  • 1 st Honing Herkomst: Zuivelrijck
  • 75 g Rucola Herkomst: Snijderij Udea
  • 75 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
Zelf toevoegen
  • 500 ml Groentebouillon
  • 1 el Boter
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 minuten. Was de parelgort in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en bak 2 minuten mee. Blus af met de bouillon en laat op een middelhoog vuur zachtjes pruttelen.
  3. Was de tomaat, snijd klein en voeg halverwege toe aan de pan. Pers de knoflook erboven uit, proef en breng op smaak met peper. Roer regelmatig zodat de parelgort niet aanbrandt. Na circa 20-25 minuten is de bouillon opgenomen en de parelgerst beetgaar. Het uiteindelijke resultaat mag smeuïg zijn.
  4. Hak de walnoten en rooster 3-5 minuten op een laag vuur in een droge bakpan. Schep de honing erdoor en zet opzij.
  5. Was de rucola en snijd kleiner. Verbrokkel de fetakaas. Strooi de rucola en feta over de risotto en werk af met de zoete walnoten.
TIP
Laat de risotto afgedekt nog een tijdje nagaren. Het is ook erg lekker met een scheutje witte wijn en wat geraspte kaas.
4,0
Gemiddelde van 47 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 19%
co2-reduction-score
CO2 eq -77%
water-reduction-score
Water -28%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinAfvallenVariatie9 maandenVegetarischSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie670 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker14 g
Vet34 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit19 g
Vezels12 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Lactose
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten