Parelgerst met groene groenten kervel en hazelnoten

627 kcal
320 g groente

Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep. Maar kervel is ook een heerlijke smaakmaker in het gerecht van vandaag!

Parelgerst met groene groenten

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Parelgerst Herkomst: Greenage
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Groene paprika Herkomst: Frank de koning
  • 200 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse kervel Herkomst: Herbio
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
Zelf toevoegen
  • 500 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Was de parelgerst in een zeef onder de kraan en kook in de bouillon in 20 minuten gaar. Giet daarna de bouillon af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel intussen de rode ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika, champignons en prei toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur.
  4. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwarm met de groenten mee. Pel de knoflook en pers erboven uit. Was de kervel en snijd de blaadjes fijn. Breng de linzen op smaak met de kervel, citroenrasp en -sap, paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  5. Hak de hazelnoten grof. Serveer de parelgerst met een flinke schep van het groenten-linzenmengsel. Garneer met de hazelnoten.
TIP
Je kunt de hazelnoten ook even roosteren in een droge bakpan. Voeg evt. op het eind wat honing toe voor een zoete touch.
4,0
Gemiddelde van 14 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water + 117%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijAfvallenVariatieVegetarischVegan9 maandenSeizoenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie627 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker9 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit20 g
Vezels22 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Paprika
Peulvruchten
Noten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten