Parelcouscous met spitskool en falafel balletjes
4,2
709 kcal
210 g groente
Vandaag serveren we parelcouscous met falafel balletjes en spitskool. Spitskool is familie van de witte kool. Hij heeft een spitse vorm, een zachte smaak en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool. Perfect voor Westerse en Oosterse gerechten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 0.5 st Spitskool Herkomst: Warmonderhof
- 1 tl Verse kurkuma Herkomst: Ipoki
- 170 g Parelcouscous Herkomst: Greenage
- 150 g Falafel balletjes Herkomst: Florentin
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 75 ml Volle yoghurt Herkomst: Pur Natur
- 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 1 el (vegan) Boter
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Snijd de kool in flinterdunne reepjes. Schil de kurkuma (let op kurkuma geeft erg af aan je handen).
- Verhit olie in een wok of ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Rasp de kurkuma en bak even mee. Doe de gesneden kool erbij en roerbak 5 minuten. Voeg een scheutje water toe en een klontje (vegan) boter, breng op smaak met zout en peper en laat afgedekt stoven.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook voor de parelcouscous en kook in 10-12 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Verhit olie in een andere bakpan en bak de falafel balletjes in 5-7 minuten op een middelhoog vuur rondom bruin.
- Pel de knoflook. Roer de yoghurt los en pers de knoflook erboven uit. Snijd de munt fijn en roer door de yoghurt. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en (chili)peper. Serveer de falafel balletjes met de parelcouscous, de gebakken kool en yoghurtsaus.
TIP
Hou je van pit? De spitskool is ook erg lekker met komijnpoeder en chilivlokken.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 67%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -69%
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Vegetarisch, Seizoen, Gezin, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie709 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker15 g
Vet28 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit22 g
Vezels8 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Melk
Peulvruchten
Paprika
Gluten
Tarwe
Lactose


