Parelcouscous met geitenkaas en courgette olijven en aubergine
4,1
785 kcal
390 g groente
Een makkelijk recept met optimaal resultaat. Vandaag staat er een heerlijk gerecht met parelcouscous op het menu. Het heet couscous maar het lijkt meer op kleine bolletjes-pasta. Parelcouscous heeft een zachte en volle smaak.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Parelcouscous Herkomst: Greenage
- 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 150 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
- 100 g Groene olijven Herkomst: Marqt
- 100 g Zachte Friese geitenkaas Herkomst: De Molkerei
- 1 el Olijfolie extra vierge
- 1 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet opzij zodat de parelcouscous een beetje kan afkoelen. Hak de peterselie en schep deze door de parelcouscous.
- Pel en snipper de knoflook. Was de courgette en aubergine en snijd in blokjes. Halveer de tomaatjes en de olijven.
- Verwarm olie in een bakpan en bak eerst de knoflook kort aan. Voeg de aubergine en courgette toe en bak 4-5 minuten. Doe de tomaatjes erbij en laat nog een paar minuten sudderen.
- Voeg de olijven toe en breng op smaak met komijn, peper en zout. Verdeel de geitenkaas over het gerecht als je het gaat serveren.
TIP
Je kunt de groenten ook grillen in plaats van bakken.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 210%
Vitaliteit + 52%
CO2 eq -55%
Water -11%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Variatie, Vegetarisch, Seizoen, 9 maanden, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie785 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker18 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Tarwe
Melk


