Romige paddenstoelenpastei met pastinaak ! Weinig koolhydraten
4,3
585 kcal
480 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag staat er een heerlijke ovenschotel op het menu. Een pastei is een ragout met een 'dakje.' Dit kan een dakje zijn van bladerdeeg of van een puree. We maken vandaag een koolhydraatarme variant met een topping van pastinaak puree. De ragout maken we met verschillende soorten paddenstoelen. Je kunt voor de pastei één grote ovenschaal gebruiken of per persoon een eigen schaaltje.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 50 g Gele splitlinzen Herkomst: Ekoplaza
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 150 g Oesterzwam Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 125 g Roomkaas Herkomst: Öma
- 1 el Olie
- 400 ml Bouillon
- 2 el Roomboter
- 40 g Meel
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zorg dat de oven goed heet is.
- Breng een pan met water aan de kook. Spoel de linzen onder de kraan. Schil de pastinaak, snijd in grove stukken en kook samen met de gele linzen in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en pureer met een beetje kookvocht tot een puree (met een staafmixer of een pureestamper).
- Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd of scheur klein. Verhit olie in een bakpan en bak de paddenstoelen en prei op een middelhoog vuur circa 5-7 minuten.
- Bereid de bouillon. Smelt de roomboter in een ruime kookpan en roer het meel erdoor. Zo krijg je een roux. Laat het op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt. Voeg nu met een garde de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Je krijgt dan een dikke, romige saus. Voeg eventueel extra water (of melk) toe. Roer de roomkaas en groenten door de saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de ragout in een ovenschaal en verdeel de pastinaak puree erover. Plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven en zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
Smeer wat boter boter op het laatst op het 'dakje' van de pastei. Zo krijg je een extra knapperig laagje! 4,3
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 281%
Vitaliteit + 44%
CO2 eq -61%
Water -29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie585 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker7 g
Vet39 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit20 g
Vezels14 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Lactose
Tarwe
Melk
Peulvruchten
Gluten


