Paarse zoete aardappelpuree met bietjes en vegan nuggets
Nog geen reviews
746 kcal
450 g groente
Biologische tuinderij de Waog boert al decennia lang in het Limburgse Land bij Neer. Teler Joep van de Bool liep al langer met het idee om zoete bataat (oftewel zoete aardappel) te telen op Nederlandse bodem. De paarse bataat bevat veel bèta-caroteen en antioxidanten waardoor deze zeer goed past in een gezond eetpatroon. Het mooie aan de paarse bataat is dat de inwendige kleur zeer mooi behouden blijft, ook nadat hij gekookt of gebakken is.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Bietenmix Herkomst: De Lepelaar
- 500 g Paarse zoete aardappel Herkomst: de Waog
- 160 g Vegan nuggets Herkomst: Prolaterre
- 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 1 el Olijfolie
- 1 el (Appel)azijn
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de bietjes en snijd in hele dunne plakjes. Heb je een rode biet ertussen zitten? Let op, deze geeft erg af aan je handen. Doe de bietjes in een kom en meng met olie. Spreid uit over de bakplaat en rooster de bietjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng intussen een pan met water (of bouillon) aan de kook. Schil de zoete aardappels, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Voeg een klein scheutje azijn toe, zodat de paarse zoete aardappels hun mooie kleur behouden. Giet daarna het water af, vang wat kookvocht op en stamp tot een smeuïge puree. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit olie in een bakpan en bak de vegan nuggets bruin en gaar. Snijd de bosui in ringetjes en bak met de nuggets mee.
- Serveer de paarse zoete aardappelpuree met de geroosterde bietjes, vegan nuggets en bosui. Hak de walnoten grof en strooi over het gerecht.
TIP
Het is ook erg leuk om paarse chips te maken (in de oven of in de frituurpan). Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 257%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -74%
Water -71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie746 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker27 g
Vet31 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels14 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Noten
Mais
Tarwe
Sojabonen
Gluten


