Aubergine-courgette ovenbake met champignon-roomsaus ! Weinig koolhydraten

526 kcal
500 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag staat er heerlijke ovenbake op het menu met een romige champignonsaus. Onze champignons worden geleverd door 't Paddestoelenrijk in Rossum. Het gerecht duurt wat langer dan je van ons bent gewend, maar zodra de schaal in de oven staat heb jij tijd om wat anders te doen. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Aubergine-courgette ovenbake met champignon-roomsaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Gepelde tomaten Herkomst: Your Organic Nature
  • 1 st Aubergine Herkomst: Frank de koning
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 75 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de oven goed heet is. Verwarm de gepelde tomaten in een steelpannetje op een laag vuur zodat een deel van het vocht kan verdampen. Park fijn en kruid met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  2. Was de aubergine en snijd in dunne plakken. Breng een pan met een klein laagje water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de aubergine plakken 3 minuten. Giet daarna het water af en laat de aubergine goed uitlekken in een vergiet (of druk het vocht eruit met je handen).
  3. Pel en snipper de knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de champignons en knoflook 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe de crème fraîche erbij en breng op smaak met zout en peper.
  4. Was de courgette en schaaf of snijd in dunne plakken. Bedek de bodem van een ovenschaal met een deel van de tomaten. Beleg vervolgens met verschillende lagen: courgette, champignon-roomsaus, gepelde tomaten en aubergine. Ga zo door totdat alle ingrediënten op zijn. Kruid de laagjes tussendoor met zout en peper en eindig met de geraspte kaas.
  5. Plaats de schaal 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een goudbruine bovenkant.
TIP
Je kunt de plakjes aubergine en courgette ook eerst grillen.
4,3
Gemiddelde van 35 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -26%
vegetablecounter
Groente + 297%
vita-score
Vitaliteit + 31%
co2-reduction-score
CO2 eq -26%
water-reduction-score
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie526 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker11 g
Vet39 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit21 g
Vezels7 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten