Aardappel-koolrabischotel met een gratin van bieslook Fermentino

624 kcal
225 g groente

Koolrabi is geen wortel of knol, maar een verdikking van de stengel. Koolrabi kan rauw en gekookt gegeten worden. Rauw heeft koolrabi een pittige koolsmaak, gekookt is de smaak veel zachter. Koolrabi is meestal lichtgroen, maar kan ook paars zijn.

Aardappel-koolrabischotel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, vastkokend Herkomst: De Waog
  • 1 st Koolrabi Herkomst: de Waog
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
  • 100 g Cashew Fermentino bieslook Herkomst: Fermé
  • 0.5 st Verse bieslook Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie en (vegan)boter
  • 100 ml Bouillon of water
  • 1 tl Komijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en zorg dat de oven goed heet is. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in kleine stukken en kook ze in 15-20 minuten beetgaar.
  2. Was of schil de koolrabi en snijd in kleine stukken. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in dunne ringetjes. Verwarm de olijfolie en boter in een bakpan en bak de koolrabi samen met de prei 4-5 minuten. Maak op smaak met het citroen-kerriepoeder, komijn, peper en zout.
  3. Bereid de bouillon in een steelpan (eventueel met het groente kookvocht) en verwarm met de Fermentino tot een zachte saus. Voeg eventueel extra water toe.
  4. Snijd de bieslook klein. Doe alles in een ruime ovenschaal, schenk de Fermentinosaus erover en bestrooi met bieslook. Bak nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Je kunt ook een paar rauwe plakjes van de koolrabi gebruiken als extra beleg voor je boterham.
3,8
Gemiddelde van 24 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 79%
vita-score
Vitaliteit + 54%
co2-reduction-score
CO2 eq -87%
water-reduction-score
Water -16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrijVeganSeizoenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie624 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker6 g
Vet27 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten